Neste stopp Råstolen Park

For Skanska Bolig er Råstølen Park i Bergen et av våre mest spennende prosjekter. For Thea Nyland Høyvik (22) blir Råstølen Park hennes nye hjem og starten på en ny epoke i livet.

Tekst: Anders Orset/Elisabeth Wiencke

- Jeg gleder meg så mye til å flytte inn i min nye leilighet at jeg ikke klarer å sette ord på det, sier den nybakte boligkjøperen.

- Dette blir en ny epoke i livet mitt.

Men med nye livsepoker følger gjerne mange valgmuligheter - og det får hun til de grader på Råstølen.

Mange muligheter

Råstølen Park ligger nemlig nært både by- og friluftslivet, med kort vei unna arbeidsplassene på Sandsli og Kokstad og friområdet på Siljustøl. Beboerne kan også velge mellom bil, sykkel eller kollektivtransport når Råstølen får eget bybanestopp omtrent samtidig som prosjektet står ferdig høsten 2016.

Det gjør prosjektet relevant for alle typer mennesker som jobber i bybaneaksen, forteller prosjektleder Gro Frederich i Skanska Bolig.

- Dette er et boligprosjekt midt mellom det landlige og det urbane. Samtidig har vi priset oss sånn at vi tiltrekker flere kjøpegrupper, sier hun.

Valgets kval

Men det er ikke bare beliggenheten og leiligheter i ulike prisklasser som gir beboerne stor valgfrihet i dette prosjektet. Beboerne kan velge mellom en rekke interiørtyper og tilvalg for å sette sitt personlige preg på sine nye hjem. For Theas del står hun nå midt oppe i en rekke valg som vil sette preg på leiligheten hun skal bo i framover. Og det er ikke enkelt.

- I dag vil ha det dusjhodet og i morgen vil jeg ha den vasken. Heldigvis er prosessen sånn at jeg har lang tid på meg til å bestemme meg. Da kan man være helt sikker, sier hun.

Nært alt

Men om interiørvalg kan være vanskelig, var hun ikke i tvil om at hun skulle velge akkurat Råstølen Park.

- Prosjektet ligger utenfor sentrum, samtidig som det er sentralt. Jeg er et naturmenneske samtidig som jeg er et bymenneske. Råstølen Park var helt perfekt for meg, sier hun.

- Det er nært jobben på Flesland og det går bybane til sentrum.

Slipper oppussing

Thea forteller at hun kommmer fra en familie som har pusset opp i alle år, og at det derfor fristet å kjøpe nytt.

- Det har aldri fristet meg å kjøpe et oppussingsprosjekt eller et gammelt bygg. Jeg er litt ferdig med den biten. Det at jeg nå får flytte inn i noe som er nytt og laget for meg, det ser jeg veldig fram til.